Kwekerij Rijnland - Certificeringen

Certificeringen

De smaak, fysieke kwaliteit en voedselveiligheid maken onze aardbeien zo bijzonder.

Om deze eigenschappen te bereiken telen wij zo optimaal mogelijk op biologisch verantwoorde wijze volgens de richtlijnen van GlobalGap en Grasp.

GlobalGap

GlobalGap is een wereldstandaard voor zorgvuldige teeltmethoden. Dit betekent dat wij bespuitingen en andere activiteiten voor gewasbescherming vastleggen in een speciale administratie. Ieder jaar wordt ons bedrijf gecontroleerd op de correcte naleving van de richtlijnen. Wanneer we aan de eisen voldoen wordt een nieuw certificaat uitgereikt voor een jaar.

Grasp

Grasp is een vrijwillige aanvullende module voor GlobalGap. Het betreft een set eisen die betrekking hebben op een aantal sociale aspecten op het gebied van gezondheid,veiligheid en welzijn van ons personeel. Het beoordeelt of de onderneming voldoet aan een aantal eisen op het gebied van onder meer personeel- en loonadministratie, pensioenen en uitbesteding van werk.

Tesco Nurture

Tesco Nurture is een kwaliteitssysteem van de Engelse supermarktketen Tesco. Dit kwaliteitssysteem geeft inzage in de productiewijze, opslag en gebruik van bemesting en bestrijdingsmiddelen en laat zien dat de productie op een sociaal verantwoorde manier gebeurt. Met deze jaarlijkse certificering wil Tesco aan haar klanten laten zien dat wij op een verantwoordelijke manier aardbeien produceren.

Rijnland Noord B.V.
Middenweg 124
5916 RK Venlo

Rijnland Zuid B.V.
Koelderstraat 58
5916 NH Venlo

Telefoon
077-3523775