Kwekerij Rijnland - Bedrijfsinformatie

Bedrijfsinformatie

Locaties

Ons bedrijf heeft twee locaties. Beide locaties in ’t Ven in Venlo gelegen. Aan de Koelderstraat ligt een kas van 1,8 hectare groot, Rijnland Zuid genaamd. Aan de Middenweg twee kilometer verderop ligt een bedrijf met een oppervlakte van 3,2 hectare, dit is Rijnland Noord.

Verkooppunt

De verse aardbeien worden verkocht in een automaat die aan de Koelderstraat staat. De automaten worden dagelijks voorzien van vers product. Door de ligging aan de Klagenfurtlaan en ruime parkeergelegenheid is de automaat prima met de auto te bereiken. Ook is de automaat een leuke tussenstop tijdens een wandeling of fietstocht door ’t Ven of over de Grote Heide.

Verbanden met organisaties

Rijnland aardbeienkwekerij is als lid aangesloten bij coöperatie Coforta U.A. Rijnland Noord Rijnland Zuid zijn beide met de aardbeien aangesloten bij in- en verkooporganisatie The Greenery.

Member of Coforta U.A.

De afzet van onze producten verloopt via The Greenery B.V.

The Greenery B.V.

Rijnland is ook partner van HAS hogeschool Limburg.

HAS Hogeschool

Ons bedrijf is zowel voor GlobalGap als Tesco Nuture gecertificeerd, meer hierover kunt u lezen op de pagina Certificeringen.

WKK

Voor de energievraag op onze bedrijven maken we gebruik van warmtekrachtkoppelingen (WKK). Een WKK is een gasmotor die een generator aandrijft. Als de motor draait wordt er elektriciteit geproduceerd, de motor wordt vervolgens gekoeld met water. Met het warme water dat hieruit komt verwarmen wij onze kas. Het water dat over is gaat in de buffertank.

De elektriciteit die wij produceren wordt voor het grootste deel verkocht aan het elektriciteitsbedrijf zodat anderen hier ook gebruik van kunnen maken. Dit is een heel milieuvriendelijke manier van energie opwekken. Praktisch alles wat uit een WKK voortkomt word gebruikt. Bij een WKK komt ook CO2 vrij. Deze gebruiken we in de teelt om de productie te verhogen, planten gebruiken immers CO2 voor hun groei.

Een efficiëntere en betere manier om elektriciteit te maken bestaat niet.

Rijnland Noord B.V.
Middenweg 124
5916 RK Venlo

Rijnland Zuid B.V.
Koelderstraat 58
5916 NH Venlo

Telefoon
077-3523775